Om os

IDE... 

En dag, da Anders Kartoffelmand kom kørende på landevejen mellem Kolding og Vejle, faldt hans blik på et ‘Til Salg’ skilt ud for nummer 613. 
Da han af natur er en nysgerrig mand, måtte han naturligvis vide, HVAD der var til salg - og da han var jyde - ikke mindst, hvad det kostede! Anders stoppede op og talte med den rare kone, der boede der - og han så, at det var et hyggeligt sted med en MASSE skure og hegn! Han tænkte, at han her fik rigtig mange gode ting og sager for pengene - men vidste ikke helt hvad han skulle bruge de mange gode sager til! 
Han tog hjem og talte sine penge og købte så ‘Den lille Bondegård’  den 1 februar 2014.  
Han havde set helt rigtigt - der var mange, RIGTIG mange ting og sager. Han kastede straks al sin energi og virkelyst over det nye projekt. Han så ud over skure, hegn, buske og meterhøjt ukrudt - og fik naturligvis en helt indlysende god idé! Her skulle da laves en jordbærmark, bærplantager, køkkenhave, drivhus, parkeringsplads - og naturligvis en gårdbutik, hvorfra ALLE de hjemmedyrkede ting kunne sælges.

HANDLING...

Som tænkt - så gjort! Anders smøgede ærmerne op og gik i gang! Han havde aldrig været bondemand før - og vidste ikke meget om jordbær og frugttræer - derfor gik aftenerne med at læse i ‘Håndbog for Frugtavlere’ . 
Der skulle samles sten, samles sten, samles sten og hives hegn op, ryddes skure af vejen, så der kunne plantes træer - og brædderne fra de gamle skure skulle gøres rene, så de kunne bruges igen - ikke noget med at rutte med pengene! Og så skulle der laves gårdbutik. Det viste sig at være lidt af et projekt.
Der blev plantet 4,3 km jordbærrækker og sået en masse grøntsager. Helle B kom også til, butikken skulle jo passes, og der skulle laves skilte, og det hele skulle jo også indrettes.
Så var vi klar, d. 1 juni 2014 rullede vores første gæst ind på den nye parkeringsplads, og vi var i gang. Det blev en fantastisk sommer med masser af glade kunder, som drog afsted med jordbær og små nye kartofler - og efterspørgslen på flere gode råvarer fulgte hurtigt efter.
Efteråret og vinteren blev derfor brugt på at plante flere frugttræer og buske. Så nu har vi også blåbær, kirsebær, blommer, hindbær, solbær, havtorn, rabarber og meget andet godt.
Der er også blevet tid til at sylte og koge, derfor har vi nu også masser af lækre hjemmelavede sager i butikken.